Новакът в испанския елит Ейбар се реши на интересен ход, малко след като стана ясно, че влиза за първи път в историята си в Примера дивисион. От клуба купиха конфетите на Барселона, които бяха предназначени за празненствата за титлата след последния кръг с Атлетико Мадрид. 

Каталунците обаче не успяха да победят "дюшекчиите" и останаха на второ място. Те се бяха подготвили с шампионски конфети, но те така и не бяха отворени. Това веднага е било използвано от шефовете на Ейбар. 

Те платили половината от цената на конфетите и ще ги използват при своето празненство за промоцията в елита тази събота. 

Тази крайна мярка се налага на шефовете на Ейбар, защото те опитват да съкращават разходи от абсолютно всичко. Те трябва да осигурят банкова гаранция за поне 2 млн. евро за следващия сезон. 

Ако не го направят, няма да бъдат допуснати до участие в елита. До момента шефовете са осигурили само 400 хил. и опитват да изкопчат пари от всичко. Очакванията са обаче, че средствата все пак ще се намерят. Но за това се налагат крайни икономии.