Ейбар и Реал Бетис не успяха да се победят, завършвайки 1:1 в пореден мач от 22-ия кръг в испанската Ла Лига. Набил Фекир даде превес на гостите след седем минути игра, но Фабиан Ореяна бе точен от дузпа след четвърт час игра и така оформи крайния резултат на „Ипуруа”.

Иначе второто полувреме бе по-интересното, като в 63-ата Борха Иглесиас вкара втори гол за Бетис, но попадението бе отменено, след като реферът Хуан Мартинес Мунуера с преглеждането на ВАР отсъди засада при изграждането на атаката.

В 76-ата минута Такаши Инуи получи центриране в наказателното поле, но ударът му бе спасен от Жоел Роблес. В 88-ата минута Набил Фекир можеше да вкара втори гол, а голям шанс се откри за Кристиан Тейо във втората минута от добавеното време. Офанзивният играч получи пас от Серхио Каналес, но не успя да нацели от добра дистанция очертанията на вратата и така двата тима си поделиха точките.

По този начин Бетис остана на 12-ото място след 22 мача, калкулирайки 28 пункта в своя актив, докато Ейбар е 15-и с четири по-малко. В следващия кръг Бетис приема Барселона, а Ейбар ще пътува за гостуване на Алавес.