Бившият германски национал Щефан Ефенберг е на мнение, че полузащитникът на Атлетик Билбао Хави Мартинес не струва предложените 40 милиона евро.

Баварците опитаха всичко, за да подпишат с 23-годишния испански национал, но към момента баските не смятат да се разделят с един от водещите си играчи. Мартинес обаче също изяви желание да смени клубната си принадлежност, което доведе до изваждането му от групата за откриващия двубой срещу Бетис в Ла Лига, загубен драматично с 3:5.

„Надявам се той да се справи добре в Байерн, да стане едно от звездите в Бундеслигата и да ни помогне в борбата за титлата“, сподели Ефенберг. „Въпреки това поемаме голям риск с него. Питах се няколко пъти дали той заслужава толкова много пари и не мисля, че отговорът е положителен.“

„Малко се изненадах, че Байерн толкова отчаяно държаха да го вземат. Той дори не е редовен титуляр за Испания. Да, той спечели Световното първенство и двете европейски титли, но той записа едва 25 минути на Евро 2012“, продължи бившият нападател на Байерн.

„Ясно е, че той не е на нивото на големите пушки като Иниеста и Шави. Тъкмо затова се чудя дали той си заслужава парите“, завърши Ефеберг.