Днес се навършва една година от трагичната смърт на младия испански футболист Антонио Пуерта. В Севиля, а и в цялата страна, всички все още скърбят за талантливия играч от Андалусия, който точно преди 365 дни колабира на терена и малко по-късно почина.

Въпреки крехката си възраст, едва 22-годишен, Пуерта вече бе намерил място в сърцата на много хора в цяла Испания. Той записа името си със златни букви в историята на Севиля, като спечели две купи на УЕФА, Купата на Краля, Суперкупата на Испания и Суперкупата на Европа. Именно негово попадение стартира „златната ера” на Севиля.

Смъртта на Антонио се отрази почти пагубно на отбора, който бе толкова сломен от загубата на един от най-лъчезарните си футболисти, че не можа да продължи успешния път. Само няколко месеца по-късно старши треньорът Хуанде Рамос напусна Севиля и пое към Англия.

Пуерта напусна този свят, без да види сина си Айтор, който се роди през миналия октомври. Антонио остави своята искрица в близкия си приятел Серхио Рамос, който продължава да носи лика му под екипа си и му посвети европейската титла, спечелена от Испания.

Гибелта на Пуерта наказа всички по света да осъзнаят колко тежък е животът на футболистите и колко крехък е човешкият живот дори за супер-атлетите. Животът за Антонио продължава, чрез малкия Айтор…