Футболистът на Барселона Едмилсон призна, че в отбора има разделение на групички, както и на разрив между тях.

Откровенията на бразилеца със сигурност ще нажежат обстановката в съблекалнята на „Камп Ноу” и ще оставят доста от състезателите, които се завръщат днес след мачовете за националните си отбори, силно изненадани. 

„На този свят има два типа хора – добри и лоши. В нашата съблекалня, за съжаление, има такива, които са готови на всичко за отбора, има и такива, които са лоши, които не искат да имат нищо общо с тима”, заяви Едмилсон.

„Екипът от футболисти и треньори на „Камп Ноу” е като семейство – а всички знаем, че в едно семейство винаги има и „черна овце”. Светът, в който ние футболистите живеем, е малко по-различен от този на обикновените хора, тъй като е управляван от пари, успех, слава, жени както и някои други неща, които често и доста лесно могат да направят така, че истинските добродетели да изчезнат”, продължил той.

След тези изявления играчите на Барса останали като поразени.

„Тези думи много ме изненадват, защото обикновено Едмилсон е много спокоен човек. Първото нещо, което трябва да направим е да поискаме обяснение за казаното. Ще говорим с него, както и разбира се с тези, за които се отнасят обвиненията. Нужно е да обърнем сериозно внимание на това, тъй като може да промени духа в тима изключително много”, каза от своя страна Шави.

„Най-добре е винаги приказки от такъв сорт да се пазят в съблекалнята. Той има право на своето мнение, но аз не го споделям”, коментира пък Андреас Иниеста.