Нападателят на Еспаньол Виктор Кампусано обясни дисбаланса в резултатите на отбора в Примера дивисион и Европа, където синьо-белите вече се класираха за следващата фаза. Както е известно, снощи Еспаньол размаза българския шампион Лудогорец с 6:0 и си гарантира участие и напролет, тъй като вече има 10 точки.

В първенството обаче Еспаньол е на предпоследното 19-о място с 8 точки, на 3 от спасителната зона, където е Майорка с 11.

"Най-важната разлика е, че в Ла Лига нашите грешки се наказват, а в Европа- не. Затова има такъв дисбаланс. Мисля, че след като Пабло Мачин дойде в отбора нещата се подобряват. Но е факт, че нито един отбор в групата в Лига Европа не ни затрудни така, както ни е трудно в Примера по отношение на динамиката, движението и бързината на придвижване и реакция", обясни авторът на четвъртия гол снощи във вратата на Пламен Илиев.

22-годишният юноша на Реал Мадрид е отбелязал пет гола в турнира Лига Европа до момента. Той се разписа в Разград, вкара един път при визитата на ЦСКА Москва, а също така наниза две топки и в мрежата на швейцарския Люцерн в третия кръг на квалификациите./БТА