Създателите на една от най-играните виртуални симулации в света на спорта – ЕА Sports ще бъдат основен спонсор на испанското първенство по футбол от следващия сезон. Производителите на FIFA сключиха дългосрочен договор с испанците, а това означава, че в новите издания на играта, които ще носят името EA Sports FC, ще видим оригинални имена на турнирите на Ла Лига, емблеми, графики, шрифтове и всякакви други визуални елементи.

В спонсорския договор освен елитната футболна дивизия, се включват още втората по сила дивизия на Испания, лигата по електронни спортове на Ла Лига и турнира за младоци La Liga Promises.

В прессъобщението на EA Sports се казва, че „иновативното партньорство с Ла Лига увеличава още повече амбицията за по-автентични и по-увлекателни изживявания в световния футбол, и затвърждава позициите на двете организации в центъра на футболната култура“.

EA Sports и Ла Лига имаха партньорски отношения от много години насам, но след раздялата на геймърската компания и световната футболна централа, този ход изглежда като много силен в утвърждаването на предстоящото ново заглавие EA Sports FC.