Италианската футболна легенда Джанфранко Дзола заяви, че е впечатлен от играта, която представя Барселона във всеки един мач. Дзола в момента е на кратко обучение във футболната школа на европейския клубен шампион.

„Един от най-лошите ми спомени е, когато играх с Челси срещу Барселона. Тогава играхме много слабо целият отбор и подарихме победата на каталунците“, коментира Дзола в специално интервю в „Мундо Депортиво“.

„Диего Армандо Марадона е изключителен футболист. Смятам, че той ми е показал много във футбола. Имах щастието да се засечем заедно в Наполи. За мен е било невероятна чест да играя редом с него. Не бих сравнявал Марадона и Меси. Това са двама футболисти от различни епохи. Двамата са много добри и не трябва да се сравняват.“

„На мен разбира се ми допада повече играта на Андрес Иниеста. Смятам, че той е отличен футболист. Харесвам го повече като халф, а не в атака. Смятам, че той е идеалният полузащитник, който всеки треньор би искал да притежава. Иниеста е много, много голям...Невероятен е. Шави също е изключителен. Двамата се разбират на терена и със завързани очи“, добави Дзола.

„Когато гледам играта на Барселона, само се възхищавам. Наслаждавам се на всяко едно отиграване на футболистите от този невероятен отбор. Този отбор на Барселона е като от играта Play Station и не съм първият, който го казва. Това е така. Гледал съм много големи отбори като Аякс и Милан, но никога не съм виждал такъв, какъвто е Барселона. Няма друг такъв отбор.“

„Според мен тайните за успеха на Барселона са две. Първото е, че играчите се познават от деца. Играли са заедно в юношеските формации и сега се разбират чудесно на терена. Втората тайна е невероятният дух между футболистите в отбора и това е отново, защото те са заедно от много дълго време. Аз съм почитател на това да се залага на юноши от школата, като Тейо, Куенка, Бускетс и Педро. Никой не беше чувал за тях преди те да пробият в първия състав на Барселона. Смятам, че и в други отбори може да се приложи схемата от Барселона. Възможно е това да стане в Рома и Луис Енрике сигурно ще се опита да повтори опита, който натрупа в каталунската школа. Това обаче ще стане много трудно, защото в повечето отбори нямат търпение към наставниците“, каза още Джанфранко Дзола.