Съперникът на българския Левски в Лига Европа – Влияреал се класира трудно за осминафиналите на турнира за Купата на Краля в Испания. „Жълтата подводница” победи с минималното 1:0 непретенциозния си противник Пуертойано, след като първият двубой преди две седмици завърши при равенство 1:1.

Единственият гол за домакините реализира италианецът Джузепе Роси, който успя да се разпише в 74-ата минута на срещата.

В друг мач от 1/16финалите на турнира закъсалият тим на Атлетико Мадрид разби с 6:0 състава на Марбейа и с общ резултат от 8:0 намери място в следващия етап на надпреварата. Головете за „дюшекчиите” реализираха Хурадо, Синама Понгол и Макси Родригес, който заби цели четири попадения.

Тимът на Валенсия пък отстрани изключително трудно Алкояно с общ резултат 3:2. В първия си мач „прилепите” успяха да стигнат до минимална победа с 1:0, а днес силите им стигнаха само до равенството 2:2.

Валенсия откри резултата чрез Марчена, преди Никола Зигич да направи 2:0. Гостите от Алкояно намалиха преди края на първата част. Веднага след гола на гостите Алкесис от състава на Валенсия бе изгонен с директен червен картон. През второто полувреме футболистите на Алкояно доминираха на терена, но успяха да стигнат само до един гол в 84-ата минута дело на Карпио.