Босненският нападател на Волфсбург Един Дзеко и неговият агент Ирфан Резепагич са готови да се откажат от 10% си комисионна, за да може да се осъществи трансферът на играча в Реал Мадрид. По този начин цената на голаджията ще стане 36 милиона евро.

Спортният директор на Волфсбург Дитер Хьонес обяви, че Дзеко може да напусне клуба само срещу сумата, която е записана в неговата клауза, а тя е на стойност 40 милиона евро.

От Волфсбург вече отхвърлиха първоначалната оферта на Реал Мадрид за Дзеко, която бе на стойност 25 милиона евро.

Според испанската преса обаче е малко вероятно Дзеко да заиграе в Реал Мадрид, тъй като сумата, която искат от Волфсбург за босненския нападател е твърде голяма.

По-вероятно е „белия балет” да привлече през зимния трансферен прозорец Нелсон Валдес от Еркулес срещу много по-скромната сума от 5 милиона евро.

Другите нападатели, които се спрягат за нови попълнения на Реал Мадрид са Емануел Адебайор от Манчестър Сити и Уго Алмейда от Вердер Бремен.

Реал Мадрид търси спешно нов нападател за заместник на Гонсало Игуаин, който има дискова херния и ако се оперира, ще отсъства от игра за около два месеца.