С две победи за гостуващите отбори завърши предпоследния кръг от испанската Примера дивисион. От четирите тима, играли днес, нито един нямаше мотив да се бори за победа..

Отборът от мадридските предградия претърпя поражение с 0:1 от вече изпадналия Химнастик в среща с драматична развръзка. В Хетафе обаче не се интересуваха от резултата на мача, тъй като са финалисти за Купата на Краля и играят срещу Севиля, което значи излаз в Европа.

Резултатът на „Колизуем Алфонсо Перес” бе открит едва в 78-та минута от Исмаел Ирузун след изстрел от малка дистанция с левия крак. В 84-та минута защитникът на гостите Сесар Навас игра с ръка в наказателното поле и реферът Перес Лима отсъди дузпа. Първоначално Ману де Морал се разписа от бялата точка, но съдията поиска ударът да бъде пребит. При втория опит Ману бе париран от вратаря на Химнастик Рубен. Така победата отиде при гостите – 0:1 за Химнастик, които въпреки всичко от следващия сезон ще играят в Сегунда дивисион.

Изключителен екшън се разигра и на „Риасор” в Ла Коруня, въпреки че местния Депортиво и Рекреативо Уелва не играеха за нищо. Гостите постигнаха победата с впечатляващото 5:2.

Рекреативо взе много бързо аванс от два гола, като Чели и Хави Гереро се разписаха във вратата на Ауате в 16-та и 18-та минути. Касорла откри головата си сметка в 58-та минута, а тимът от Уелва имаше преднина от цели четири гола в 70-та минута с второто попадение в мача на същия нападател.

Бодипо успя да върне един гол минута по-късно, но Флоран Синама-Понгол възстанови аванса от четири гола н 75-та минута. Крайното 2:5 оформи Хуан Родригес от дузпа в 79-та минута.

Реареативо е на осма позиция във временното класиране с 53 точки, а Депортива заема 14-то място с 44 точки в актива си.