Старши треньорът на Барселона Луис Енрике потвърди, че Хавиер Масчерано и Арда Туран са много близо до това да се завърна в игра. Двамата пропуснаха последните мачове на отбора.

За сметка на това от сметките на Енрике отпада контузения Жереми Матийо.

„Масчерано и Туран тренират на пълни обороти и е чудесно, че мога отново да разчитам на двамата. Мисля, че са на 100% готови. Все пак трябва да преминат медицински изследвания в сряда сутринта и едва след това ще може да бъдем напълно сигурни относно състоянието им“, коментира Луис Енрике.

Луис Енрике отпразнува по най-добрия начин мач №100, в който е начело на отбора в Ла Лига, след като Барселона спечели с 2:1 дербито срещу Атлетико Мадрид. Той има 75 победи, 14 равенства и 11 поражения в първенството.

Във всички турнири Енрике е водил отбора в 163 мача, в които има 124 победи, 21 равенства и 18 поражения. Той може да се похвали с 8 трофея, сред които две титли и две купи на Испания, както и Шампионската лига.

Барселона с изключителни мачове по време на лятната подготовка

„Треньорите трябва да търсят резултати. Така е и през настоящия сезон. Трябва да видим какво ще постигнем в края на кампанията и едва след това ще може да коментираме. Моят мач номер 100 няма никакво значение, защото е нормално след три сезона начело на даден отбор да постигна до подобна цифра“, добави наставникът на каталунците.

Арда Туран стресира всички с боксови умрения

„Няма как да не сме зависими от представянето на най-добрия футболист в света. Надявам се това да продължи още много години“, продължи треньорът на Барселона.

Луис Енрике отказа да коментира думите на старши треньора на Реал Мадрид Зинедин Зидан по повод съдийството.