Атлетико Мадрид победи с 2:0 Бетис при гостуването си в последния двубой от 34-я кръг на Примера дивисион. „Дюшекчиите” срещнаха сериозен отпор от своя съперник, но въпреки това Диего Форлан показа, че на него може да се разчита в подобни мачове, след като реализира и двата гола за столичани.

Атлетико Мадрид стигна до попадение още в 13-та минута, което поуспокои малко напрежението в редиците им. Диего Форлан получи топката в наказателното поле, за да вкара за 1:0.

При този резултат приключи и първото полувреме на мача. След почивката Бетис опита да наложи натиск, но така и не успя да намери съперниковата врата. В края на мача Давид Одонкор имаше чудесен шас да донесе поне точката за състава от Севиля, но малшансът му попречи.

За сметка на това съдбата се усмихна отново на Диего Форлан, който в 88-та минута след асистенция на Луис Гарсия вкара своя гол номер 25 за сезона в Испания.

Така с двете си попадения и трите точки, отборът на Атлетико зае пето място във временното класиране в Примера дивисион, докато Бетис е на 15-та позиция.