Вратарят Йежи Дудек сподели, че за него „ще е чест” да играе за Реал Мадрид, въпреки че е наясно, че там ще бъде резерва.

Полският национал, който напусна Ливърпул след края на сезона в Англия, е свободен агент и към него има интерес както от „кралския клуб”, така и от Бетис и Бенфика.

Ако приеме договор от Реал Мадрид, Дудек със сигурност ще е резерва на Икер Касияс. След две години на пейката в Ливърпул се смяташе, че стражът търси титулярно място, но сега самият той заяви, че това не може да го спира да подпише с шампиона на Испания.

„Поласкан съм от думите на треньорския щаб в Реал и особено от тези на Фабио Капело, който се интересува от мен,” каза Дудек. „Знам каква роля бих имал там, но самият факт, че съм привлякъл погледите им, е огромна чест за мен.”

„Надявам се в близко бъдеще много неща да се изяснят и скоро да имам повече информация за моя трансфер. Имам и други възможности и ще ги обмисля,” продължи Дудек. „Това е много важно решение и трябва да го преценя внимателно. Първо ще анализирам получените оферти, но спортната страна на нещата ме вълнува най-много.”