Съотборниците в Реал Мадрид Кристиано Роналдо и Серхио Рамос ще се изправят един срещу друг тази вечер в сблъсъка на своите Португалия и Испания от осминафиналите на Мондиал 2010. Въпреки че цяла година играха рамо до рамо, сега ще им се наложи да си покажат ноктите, за да се борят за честта на родината си. Битката обаче започна още преди началния съдийски сигнал.

Оказа се, че снощи Серхио Рамос е получил sms от своя португалски приятел Роналдо със съдържание: „Изобщо не си правете илюзии…” Чепатият защитник обаче не останал длъжен и веднага му върнал: „Не се заблуждавай, машина.”

Рамос е голям приятел с Роналдо, както и с друг португалски национал – Пепе, но днес за него те са „врагове”. „Би било по-хубаво да се срещнем по-напред в турнира, но ще стане хубав мач, и ще дам всичко от себе си, за да елиминираме Португалия. Съжалявам за Кристиано и Пепе, но ще им се реванширам в Мадрид, когато занесем там Световната купа с Испания,” заяви защитникът на Реал.

Сблъсъкът наистина се очертава да е епичен. Селекционерът на Португалия Карлош Кейрош закри за първи път тренировка на своите, докато Дел Боске също не пусна наблюдатели на последното занимание преди мача.

Серхио Рамос обясни, че в Испания са наясно с класата на Португалия, и смятат този съперник за не по-малко опасен от Бразилия. „Излизаме, за да си свършим работата. Ние сме приятели, но преди всичко е Испания, и мисълта за спечелването на Мондиала,” обясни още той. „Не очакваме да ни е лесно. Португалия също е кандидат за титлата, но ако искаме да станем световни шампиони, трябва да побеждаваме най-добрите. Португалия е сред тях.”