Неочаквано трудна и драматична победа записа Реал Мадрид в днешния си двубой срещу Виляреал. На своя „Сантяго Бернабеу” „белият балет” победи с 3:2 в мач от 21-вия кръг на Примера дивисион.

Тази победа обаче може да се окаже скъпоценна, тъй като със спечелените три точки, столичани увеличиха преднината си на върха в Примера на цели 9 точки пред втория Барселона. Каталунците днес се издъниха след като направиха 1:1 с Атлетик Билбао.

Началото на двубоя изобщо не предвещаваше толкова труден успех. Шампионите упражниха обичайния домакински натиск, който доведе до първия гол в срещата. Негов автор бе Робиньо, който се възползва от чудесен пас на Гути.

Само 7 минути по-късно обаче италианската надежда на Виляреал Джузепе Роси възстанови статуквото. Той излезе централно на вратата и със страхотен удар с левия крак не остави никакви шансове на Икер Касияс.

До края на полувремето и двата отбора имаха шансове, но въпреки това резултатът остана непроменен.

В 52-рата минута обаче отново Робиньо даде преднина на „белия балет”. Гути поде бърза контраатака, която мина през Серхио Рамос, Раул и Диего Лопес, за да се озове накрая в кариоката, който безпроблемно направи резултата 2:1.

„Жълтата подводница” обаче успя да достигне до ново равенство в 75-тата минута. Хуан Капдевия се възползва от неразбирателство в отбраната на Реал и успя да вкара за 2:2.

В ответната атака обаче Фернандо Гаго проби в отбраната на Виляреал и поднесе топката на Уесли Снайдер, който без проблеми даде преднина на Реал за трети път в мача, като по този начин оформи и крайния резултат 3:2.

Въпреки загубата, Виляреал остана на 3-то място с 38 точки, на една пред четвъртия Атлетико и на 6 зад втория Барселона.