Реал Мадрид постигна драматична победа с 3:2 при гостуването си на стадион „Местая” в дербито срещу Валенсия от 14-я кръг на Примера дивисион.

Истинската голова фиеста се разигра през второто полувреме, когато паднаха и петте попадение в срещата.

В първия половин час на срещата домакините имаха надмощие и създадоха няколко опасности пред вратата на Касияс, но те не доведоха до гол.

В последния четвърт част на първото полувреме Игуаин и Бензема се отчетоха с невероятни пропуски пред вратата на Валенсия.

В последните секунди на първото полувреме португалският защитник Пепе се контузи и бе заменен принудително от Гарай.

Гостите от Мадрид поведоха в 54-та минута, когато Бензема навлезе в наказателното поле на Валенсия, след което преодоля опеката на Бруно и сложи топката на главата на Игуаин, който отблизо не сбърка за 0:1.

„Прилепите” бързо се върнаха в мача, след като в 60-та минута Матийо центрира в наказателното поле на „белия балет”, а Икер Касияс сбърка фатално и Давид Вия с глава прати топката във вратата на Реал Мадрид.

Реал Мадрид отново дръпна в резултата в 65-та минута, когато Марсело изведе по чудесен начин Игуаин зад отбраната на домакините и аржентинският нападател останал очи в очи със Сесар прати топката за втори път в неговата мрежа.

Валенсия успя да изравни отново резултата в 80-та минута, когато Матийо изведе в добра позиция влезлия само преди пет минути като резерва Хоакин, който промуши топката между краката на Касияс и тя се озова в мрежата за 2:2.

Реал Мадрид продължи да търси победата в мача и в 83-та минута Чаби Алонсо центрира от фаул в наказателното поле на Валенсия, където Гарай засече топката с глава и я прати във вратата на безпомощния Сесар.

До края на мача футболистите на Реал Мадрид продължиха да контролират случващото се на терена и запазиха преднината си от един гол.

След тази победа Реал Мадрид остава на второ място с 34 точки и пет пасив от лидера Барселона, но „белия балет” е и с мач по-малко. Валенсия заема трето място във временното класиране с 28 точки.