Винченцо Монтела остава фаворит за нов старши треньор на Севиля, но трябва да прекрати действащия си договор с Милан, за да може да продължи кариерата си в Примера дивисион. Именно това може да попречи на Самолетчето да подпише с андалусийци, които искат да обявят името на новия си треньор в следващите часове.

Монтела напусна треньорския пост в Милан на 27 ноември, но продължава да бъде обвързан с „росонерите“ с договор до лятото на 2019 година. Той има да получава 4,5 милиона евро от италианския гранд.

Ако Монтела вземе решение да прекрати своя договор с Милан, ще трябва да се прости с въпросната сума.

От Севиля са му предложили договор до лятото на 2019 година с опция за неговото автоматично продължаване до 2020, ако Монтела изпълни целите, които са му поставени.

Вече е ясно, че ако Монтела поеме Севиля, негов помощник ще бъде Енцо Мареска.

В същото време ръководството на Севиля има няколко резервни варианта, ако преговорите с Монтела се провалят.

Преди няколко дни спортният директор на Севиля Оскар Ариас бе в Рим, където проведе дълга среща с Валтер Мадзари, разкрива „La Gazzetta dello Sport“.

56-годишният специалист за последно бе начело на Уотфорд, но е без работа от 17 май. В своята кариера той е бил начело на отборите на Сампдория, Наполи и Интер.

Томас Тухел също е сред кандидатите за нов старши треньор на Севиля, съобщава „Diario de Sevilla“. Оскар Ариас е провел няколко телефонни разговора с Тухел.

Голяма част от представителите в борда на директорите на Севиля подкрепят кандидатурата на Хави Грасия за нов старши треньор на отбора. Смята се, че той вече е уточнил личните си условия и е в готовност да поеме отбора.

Севиля продължава да търси нов треньор, след като Едуардо Берисо бе уволнен от поста заради слабите резултати на отбора в последните мачове.

С най-малки шансове на този етап да поеме Севиля изглежда е бившият наставник на Барселона Луис Енрике.

В същото време Лоран Блан е отказал да поеме испанския отбор. 

Монтела поема Севиля до 24 часа

Монтела може да поеме Севиля

Севиля безскрупулно уволни Берисо