Вратарят на Реал Мадрид Диего Лопес коментира, че няма планове да напуска „белия балет“. Стражът говори още за възможността да трупа игрови минути след завръщането на Икер Касияс, като засегна и всички по-злободневни теми около „кралете“.

„Когато дойдох през януари, казах на всички, че за мен бе мечта да се завърна в дома си“, започна Лопес. „В изминалите месеци не съм мислил да напускам, тъй като всичко, което ми се случваше, обстоятелствата, бяха благоприятни за мен. Вярвам в собствените си възможности и смятам, че мога да вдигам класата си ден след ден. Моята позиция винаги е била да остана в клуба“.

Относно всички слухове за Гарет Бейл, Лопес заяви: „В Реал Мадрид има доста добри играчи, ако дойде в клуба ще бъде наистина голям трансфер. Ще видим какво ще се случи“.

За голямата драма, която споходи вече бившия наставник на Барселона Тито Виланова и за назначението на Херардо Мартино, Лопес коментира: „Използвам възможността да изпратя едно дълбоко лично съобщение към Виланова. То е от целия тим на Реал Мадрид, като ние всички сме с него. За Мартино мога да кажа само, че е доказан специалист, който направи много за южноамериканския футбол“.