Данъчната агенция на Испания е започнала разследване на нападателя на Атлетико Мадрид Диего Коста, че не е декларирал част от своите приходи от имиджови права, разкрива „El Mundo“. Бившият играч на Челси е обвинен, че е укрил приходите си от спонсорския си договор с Адидас през последния си сезон при „дюшекчиите“, преди да премине на „Стамфорд Бридж“.

Данъчните са разкрили, че парафираното споразумение между двете страни, което е сключено в началото на 2014 година е в размер на 800 хиляди евро.

След направения преглед е установено, че Коста не е декларирал най-малко половината от сумата по договора за реклама. Срещу Коста е образувано разследване.

Коста прекара няколко месеца от предходния си етап в Атлетико Мадрид без да има спонсор на обувките си, преди да подпише с Адидас. Не напразно той игра известно време с напълно черни обувки.

Проблемът за Коста идва от факта, че през 2014 година той живя през първите шест месеца в Испания, след което през юли премина в Челси. По този повод Министерството на финансите на Испания смята, че нападателят е трябвало да декларира първата част от договора си за спонсорство в Испания. Първата част от сумата той е получил в банковата си сметка в Испания, поради което е разкрито от данъчните органи на страната. Голаджията не е включил спонсорския си договор в съответната данъчна декларация в Испания.