Нападателят на Атлетико Мадрид Диего Коща не взе участие в последната тренировка на отбора и се възстановяваше във фитнес залата на клубната база.

Заниманието на отбора пропусна и турският полузащитник Арда Туран.

На края на своята възстановителна тренировка Диего Коща излезе на терена, но се подготвяше индивидуално от основната група. Испанският национал не изглеждаше да има някакви сериозни проблеми в левия крак.

От ръководството на Атлетико Мадрид реагираха светкавично на поредната травма, която Диего Коща претърпя при победата над Хетафе с 2:0. Бразилецът с испански паспорт се удари жестоко в страничната греда при отбелязването на втория гол пет минути преди края на срещата, заради което получи ужасяваща рана върху пищяла.

Първите впечатления бяха, че нападателят е счупил пищяла си, но от „Висенте Калдерон“ побързаха да успокоят феновете за състоянието на голаджията. „За късмет Диего Коща има само рана, след като се удари в дясната греда“, уточниха от клуба.

Все още не е ясно дали Диего Коща ще се нуждае от по-продължително лечение или ще бъде на линия за домакинството на Елче през уикенда.

Не е изключено треньорското ръководството на Атлетико Мадрид да го запази за двубоя от Шампионската лига срещу Челси.

Състоянието на Арда Туран също остава неясно. Турчинът е под въпрос за първия мач срещу Челси от полуфиналите на Шампионската лига.