Уругвайският бранител на Атлетико Мадрид - Диего Годин, се сбогува с клуба и неговите фенове на специална пресконференция.

Годин кара деветия си сезон в Атлетико, като е спечелил 8 трофея - сред тях титлата на Испания и Лига Европа (2 пъти). От новия сезон 33-годишният централен бранител ще премине в Интер.

"Имахме разговори за нов договор, но не постигнахме договорка. Цикалът свърши. Горд съм, че бях част от този отбор и от неговата история. Горд съм от момента, в който съм тук. Трудно е да кажа сбогом, но го правя с вдигната глава. Тръгвам си с гордост и спокойствие. Не съжалявам за нито едно решение. Свързан съм с този клуб, с феновете му. Трябва да се уважава отбора, институцията. Изпитвам единствено уважение към тази общност", заяви Годин.

“Атлетико бе моето семейство, моят клуб, моят дом. Много е трудно да кажа сбогом. Времето, прекарано тук, беше прекрасно, благодаря на всички. Най-прекрасната фаза от моята кариера и моя живот приключва. Горд съм да бъда част от историята на този клуб”, добави той.

"Това е част от живота. Има промени, но промените правят растежа. Трябва да се израства. Бих играл тук 40 години. Искам да помня вечно това, което изживях и да продължа напред".

Бранителят има 126 мача и 8 гола за националния отбор на Уругвай. Той е част от състава на Атлетико от 2010 година. В кариерата си той е играл още за уругвайските клубове Серо (2003-2006) и Насионал (2006-2007), както и за испанския Виляреал (2007-2010).