Уругвайският нападател Диего Форлан, който бе избран за най-добър футболист на Световното първенство, използва славата, за да привлече туристи в родината си. Той вече има участие в клип, който призовава хората да посетят Уругвай по време на отпуската си.

"Да бъдеш най-добрият играч в света е невероятно, но ... и изморително, казва Форлан във видеоклипа. "За щастие, Уругвай има най-добрите места за удоволствия, забавление или да прекарате време със семейството си. С една дума, за да си починете. Това лято се запознах най-доброто от Уругвай".

Русокосият нападател, който играе за испанския Атлетико Мадрид, ще бъде в този клип в цяла Латинска Америка, според договора за разпространението. Туризмът носи на Уругвай годишно повече от един милиард долара и по този начин е един от най-стабилните сектори на икономиката на страната.

Неговият монолог в клипа е придружен от снимки с екипа на националния отбор по време на Световното първенство, като тези гледки са миксирани със снимки на плажовете на Уругвай и вътрешността на страната.