Нападателят на Удинезе Антонио ди Натале бе обявен от скандинавската статистическа агенция „Опта“ за най-полезния футболист в най-престижните първенства в Европа. Италианският национал е участвал (като голмайстор или асистент) в 57,6 % от головете на своя клуб през изминалите 3 сезона. Постижението на Ди Натале изпреварва дори тези на двете суперзвезди в световния футбол и Ла Лига – Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Меси е допринесъл за половината от асистенциите и головете на Барселона, което му отрежда второто място в класацията на „Опта“. Кристиано Роналдо пък е 4-и с 42,5 % от попаденията и завършващите подавания за Реал Мадрид. Изненадващо пред лидера на „белия балет“ се нарежда ветеранът на Болоня Марко ди Вайо с 46,8 %.

34-годишният Ди Натале спечели голмайстоския приз в Серия А в два пъти подред през 2010 и 2011 г. През настоящия сезон единствено Златан Ибрахимович от Милан е вкарал повече голове от него в италианското първенство. Уменията на неаполитанеца пред противниковата врата преди 2 години му донесоха наградата за най-добър играч в Серия А.