Това издание на „Ел Класико” е нещо като мач за третото място. Никой не иска да го играе, но няма начин - програмата трябва да се спазва. Барселона срещу Реал Мадрид или просто „сигнално жалките” срещу „бледия балет”.

Колегите в Испания смятат, че това е последен шанс и за двата тима, но всъщност истината е друга - всичко приключи за грандовете. Повече от 90 хиляди ще наблюдават два отбора, нуждаещи се от куп промени.

Вече не е новина, че Рийкард и Капело са пътници, а дербито няма как да се превърне в последен спасителен вагон.

Италианецът е изритан по арогантните си задни части. Драмата е около тлъстите пачки, които трябва да му платят ръководителите на Реал Мадрид.

При Рийкард нещата са по-интелигентни, той просто си тръгва през лятото, но завинаги остава в историята на Барселона, като наставникът спечелил едва втората купа на европейските шампиони за „каталунците”.

Вечерта все пак е сред най-специалните за футболните фенове в Европа. Куп звезди ще опитат да покажат, че могат всичко с топката.

Оплюти от цялата планета участниците в „Ел Класико” имат възможност да запушат устата на куп футболни специалисти, за които Шампионската лига продължава да е критерий номер едно.

Няма по-удобен момент от едно незабравимо шоу. Два големи отбора, с две трагични отбрани и перфектен шанс за голов спектакъл. Някои ще кажат: „ махнете ги тези балерини, туристи, отпаднаха от Лигата”.

Хайде стига, не се излагайте, този мач е запазена марка! Топката е в краката на Раул, Гути и Робиньо от едната страна, а домакините дори си имат всичко - Деко, Ето’о и Меси.

А, щях да забравя Роналдиньо, преди много време той беше един от най-обещаващите таланти. Знае ли човек, Рони може да е в настроение и да поиграе?

Испания чака обезглавяването на Капело. Заложете на бялото, такъв е цветът на Реал Мадрид, но и на белите кърпички в ръцете на запалянковците.