Отборът на Депортиво Ла Коруня се наложи с 1:0 над Елче в мач от 15-я кръг на Примера дивисион. Единственият гол за успеха бе дело на Луис Фариня. С успеха Депортиво прекъсна серия от 6 мача без победа в Ла Лига.

Двубоят бе доста динамичен с положения и пред двете врати, а началото му бе особено динамично.

Първото по-интересно положение в мача бе в 16-ата минута, а в неговата основа бе Гари Родригес. Бившият играч на Левски проведе скоростна атака, която обаче завърши без успех. 4 минути след това домакините отвърнаха на удара, а в 22-ата минута Луис Фариня с прецизен удар наруши равенството и изведе тима си напред за 1:0.

Само три минути по-късно Фабри имаше възможност да покачи, но без успех.

След почивката мачът продължи да се развива динамично, а в 55-ата минута Иван Кавалейро бе в основата на опасност за Депортиво, от която обаче не произлезе нищо. Малко след това бързоногият холандец в редиците на Елче Гари Родригес отново притесни отбраната на домакините, след това пусна пас към свой съотборник, но равенството не бе възстановено.

До края на мача играчите на Депортиво контролираха събитията по терена, но така и не стигнаха до втори гол, въпреки няколкото създадени положения.

В класирането Депортиво е на 16-о място с 13 точки, а Елче е последен (20-и) с 10 пункта.