Бившият национален селекционер на Испания Висенте дел Боске коментира възможността Кристиано Роналдо да напусне Реал Мадрид. Специалистът заяви, че ако се стигне до подобен сценарий, това би била сериозна загуба не само за Кралския клуб, но и за испанския футбол.

„Намираме се във време, в което Роналдо и Меси бележат епоха. Ако Реал и Роналдо наистина напуснат, това би била голяма загуба за испанския футбол и Реал“, каза Дел Боске.

Колкото до данъчните несгоди, които притесняват не само Роналдо, но и голямата звезда на Барселона – Лео Меси, Дел Боске обясни: „Намираме се в епохата на Меси и Роналдо. Щастливи сме в Испания, че тези две имена са в първенството ни. Важно е обаче всеки един от тях да уреди отношенията ни с данъчните, защото държавната хазна, това сме ние“.

Адвокатите на Кристиано настояват, че той е платил дори повече на хазната

Пак промяна: Роналдо нямало да плати милионите

Що се касае до голямата трансферна цел на европейския клубен шампион – Килиан Мбапе от Монако, Дел Боске изрази следното мнение: „Това е футболист, който показа качествата си. Той е перспективен, притежава страхотна физика и техника“.