Бившият наставник на Реал Мадрид Висенте дел Боске предсказа блестящо бъдеще за младия играч на Барселона Боян Къркич.

През уикенда нападателят подобри рекорда на съотборника си Лионел Меси, като стана най-младият футболист вкарал гол за “каталунците” при загубата с 1:3 от Виляреал.

“Къркич постепенно ще се наложи в първия отбор и несъмнено ще продължи да прогресира, още повече, че е заобиколен от класни играчи”, каза специалистът.

“Реал се придържа към линията си от миналата година. Да, в състава има някои изменения, но основната нишка практически е същата. Този отбор не се стреми да взема инициативата в свои ръце, но когато им се отдаде добра възможност се възползват максимално от нея. Съставът се представя добре в отбрана и може би затова продължава да заема първото място в шампионата”, коментира изявите на “белия балет” Висенте дел Боске.

“Според мен причината за пораженията на Реал и Барселона в последния кръг не се дължи на мачовете на националните отбори. Просто съперниците им се бяха настроили да стигнат до успеха на всяка цена. Всеки треньор има свои възгледи за това как трябва да се води отборът”, завърши Дел Боске.