Наставникът на Испания Висенте Дел Боске даде своя коментар за окончателния списък с повиканите за Евро 2012, като заяви, че отсъствието на Давид Вия и Карлес Пуйол ще създаде много проблеми за селекцията на световния шампион.

„Искаше ми се да повикам още играчи, но знаете, че имам ограничение. Мога да повикам само 23-ма. Нормално е да има малки промени в сравнение с 2008 и 2010 година, необходимо е да има нови попълнения, които да внесат свежест в отбора“, лаконичен бе Дел Боске.

Относно състоянието на Сеск Фабрегас, наставникът заяви: „Неговото състояние е деликатно, но лекарите казаха, че може да бъде включен в окончателния списък. Естествено, че ако не се чувства добре, няма да влезе в игра“.

Що се касае до липсата на две от основните фигури в Ла Фурия Давид Вия и Карлес Пуйол, треньорът каза: „Вия е незаменим. Със своите характеристики той е един уникален играч. Но ни се налага да търсим други варианти. За Пуйол мога да кажа, че е един основните играчи, и за съжаление и неговото отсъствие ще ни създаде много неприятности“.