Селекционерът на Испания Висенте Дел Боске изчетка съперника на своите в контрола тази седмица – Аржентина. Той заяви, че въпреки трудностите, които имаше в кампанията на световните квалификации, тимът на Диего Марадона все още е силен отбор и труден опонент.

„Аржентина разполага с невероятни футболисти, огромен избор,” каза Дел Боске пред „Ел Мундо Депортиво”. „Освен това, имат и патриотично чувство, винаги защитават ценностите, които са им заложени дълбоко. Ние, естествено, също сме доволни от това, което имаме”.

Опитният специалист определи Лионел Меси като най-сериозната опасност в състава на Марадона. „Той притежава нещо рядко срещано във футбола – великолепен дрибъл. Това не се учи, той просто го има в себе си, и това е уникално негово качество,” сподели Дел Боске за звездата на Барселона.

Висенте Дел Боске добави на въпрос, дали смята, че Меси ще остане до края на кариерата си в Каталуния: „Да, мисля, че ще остане в Барселона. Той е там вече 10 години. Не е лесно за момчетата, които идват от чужбина, да се впишат толкова добре в обстановката, като Меси. Неговата история е истинска приказка.”