Бившият национален селекционер на Испания Висенте дел Боске не взе отношение относно това кой трябва да спечели наградата за „Най-добър футболист на ФИФА за 2016 година“. Той смята, че и Лионел Меси, и Кристиано Роналдо заслужават това отличие.

Дел Боске обаче е категоричен, че Диего Симеоне трябва да бъде определен за „Треньор на годината“ и да получи приза, а не Зинедин Зидан или Фернандо Сантош.

„В днешните дни доминират Меси и Роналдо. Смятам, че между тях двамата трябва да се определи победителя. И двамата заслужават отличието. За мен това са двамата най-добри футболисти“, коментира Дел Боске.

„Мисля, че сред финалистите освен Серхио Рамос и Андрес Иниеста трябваше да присъстват Серхио Бускетс и Жерар Пике. Това са двама футболисти, които са неизменна част от големия испански футбол и маркират този невероятен етап от неговото развитие“, добави специалистът.

„Моят фаворит за най-добър треньор е Диего Симеоне. Мисля, че той прави невероятни неща през последните години и заслужава да спечели приза“, каза още Висенте дел Боске.