Старши треньорът на испанския национален отбор по футбол Висенте Дел Боске бе категоричен, че ще заложи на Икер Касияс на вратата по време на Купата на Конфедерациите.

Касияс загуби титулярното си място в Реал Мадрид след травма в ръката през януари, а неговият заместник Диего Лопес се утвърди на поста и бе несменяем от Жозе Моуриньо.

Въпреки това, Дел Боске продължава да има вяра в качествата на Касияс: „Убеден съм, че той е в добра форма. Разговаряхме във Франция и оттогава не сме се чували, но съм сигурен, че всичко е наред с него. Той е един от нашите.“

„Ние разполагаме с много специални футболисти. Имаме право на трима вратари, и няма как да повикам повече. Спокойно можех да взема и още четири-пет, ако бе възможно. Диего Лопес направи страхотен сезон, но ние вярваме в Пепе Рейна, Икер Касияс и Виктор Валдес,“ обясни Дел Боске на пресконференция.

„Невъзможно е да повикаме всички играчи, които го заслужават. Фабрегас, Вия, Торес и Солдадо – ето четирима нападатели. А можете с основание да ме питате защо не съм повикал и Агирече, Рубен Кастро, Яго Аспас, Мичу,“ добави той.

„Купата на Конфедерациите е уникален турнир. В него не само участват четири световни шампиона, но и олимпийски шампион, и шампионът на Африка. Ще се опитаме да сме на най-високо ниво. Япония прогресира много и всеки един от съперниците ще е труден,“ завърши Висенте Дел Боске.