Кариерата на дългогодишния вратар на испанския национален отбор Икер Касияс може да върви към зенита си, но селекционерът Висенте дел Боске изглежда има готов вариант за негов дългосрочен заместник. 

Това е стражът на Мнчестър Юнайтед Давид де Хеа, но той изглежда ще трябва да почака още малко за позицията. Засега се очертава 33-годишният вратар на Реал Мадрид да продължи кариерата си за "ла фурия". 

"Икер беше в странна позиция в последната година и половина. Той се чувстваше обиден на феновете и на клуба си, че загубиха доверие в него, не толкова, че не играеше редовно. Аз обаче още му вярвам."

"Наясно съм, че някой ден ще трябва да избера негов заместник. Давид де Хеа винаги е бил опция за мен и ако продължава в същия дух, има всички шансове да стане бъдещият номер едно на Испания."

"Не изпускам и ситуацията около Виктор Валдес. Той винаги се е раздавал до последно за националния отбор и все още е в полезрението ми, стига само да се възстанови", сподели Дел Боске. 

Той говори и за напусналите националния отбор звезди като Шави Ернандес и Шаби Алонсо. Дълги години те бяха стълбовете в средата на терена за испанците и бяха с огромна заслуга за двете европейски и световната титла. 

"Шави и Шаби са записали имената си със златни букви в историята ни. Но дойде времето да се откажат. Затова имаме играчи като Коке, които да ги заместят и около които ще се гради Испания занапред. Имаме много качествени футболисти", сподели още Дел Боске.