Деко напусна лагера на Барселона от турнето в Азия и се прибра в родната си Бразилия. Причина за внезапното решение на халфа, който е с португалско гражданство, стана раждането на четвъртото му дете. Деко вече е щастлив татко на момченце, което ще носи името Давид.

Днес по обяд Деко напусна хотела на Барса в Пекин и се отправи към Сао Паоло, където съпругата му Жакиара роди малкия наследник на фамилия Соуса. И майката, и бебето се намират в добро състояние.

Деко има две деца от първия си брак, със Сила, момчетата Жоао Енрике и Педро Габриел. През 2004 година обаче нисичкият халф срещна Жакиара и се разведе с първата си съпруга. Третото му дете – Жасмин се роди през същата година, а през 2005 Деко и Жакиара се ожениха.

Новината за новото бебе в отбора на Барселона застигна Деко в автобуса на път за тренировка. Португалският национал получи поздравления от целия състав преди да се отправи към Бразилия. Очаква се само след няколко дни Деко да се завърне в лагера на Барселона и а продължи подготовката си.