Бившият футболист на Барселона Деко коментира жребия за Шампионската лига, който отреди каталунците да се изправят срещу френския гранд Пари Сен Жермен на четвъртфиналите на турнира. Според дребничкия бразилец, тимът от „Камп Ноу“ ще срещне значителни трудности в срещите с амбициозния тим на Карло Анчелоти.

„Барселона е отбор, който притежава обиграност и много рутина. За разлика от тях ПСЖ е отбор, който окомплектован наскоро, но притежава много качествени индивидуалности, като Ибрахимович или Тиаго. Освен това, французите притежават много опитен треньор. Карло Анчелоти има солиден стаж в подобни турнири“, подробно обясни Деко.

Що се касае осминафиналните сблъсъци между каталунците и Милан, Деко заяви: „Барса преодоля много труден противник и товa може да буди само респект. Трябва да се отбележи, че тимът на Тито Виланова много е вдигнал летвата и всяка изява под познатото ниво, буди значителни критики, както се случи след първата загуба от „росонерите“.

Относно прогнозата на Деко за това кои ще бъдат полуфиналистите в най-престижния европейски футболен турнир: „Ще има изненада“.