Настоящият носител на купата на краля на Испания Барселона спечели без много проблеми първия мач от 1/16-финалната фаза на турнира. Каталунците постигнаха лесна победа с 2:0 при гостуването си на третодивизионния Културал Леонеса и не повториха издънката на големия си враг Реал Мадрид.

Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола бе дал почивка на повечето звезди в отбора, като в групата му не попаднаха Златан Ибрахимович, Лионел Меси, Пике, Пуйол, Иниеста, Анри, Валдес и Шави.

Гуардиола даде шанс за изява на голяма част от младите надежди на каталунския клуб, като пусна като титуляри Гай Асулин, Педро, Боян, Хефрен и Бускетс. През второто полувреме в игра се появиха и Йонатан дос Сантос и Йонатан Сориано.

Футболистите на Барселона имаха надмощие от самото начало на срещата и създадоха няколко опасни положения пред вратата на домакините, като най-чистото бе изпуснато от Педро, който излезе сам срещу Саисар, но стреля в аут.

Все пак каталунците поведоха в 40-та минута, когато Боян изведе в чудесна позиция Педро, който този път не сбърка и сам срещу Саисар прати топката в мрежата му.

През второто полувреме каталунците продължиха да имат надмощие, а положенията пред Пинто бяха много малко.

Второто попадение за Барса в срещата падна в 62-та минута, когато Хефрен намери с чудесен пас Педро и той заби втория си гол в мача.

Така реваншът на „Ноу Камп” е протоколен, а Барселона започна повече от убедително защитата на трофея.

Останалите резултати:

Алкояно – Валенсия 0:1

Селта – Тенерифе 2:1

Хетафе – Еспаньол 2:0

Еркулес – Алмерия 2:1

Райо Вайекано – Атлетик Б 2:0

Мурсия – Ла Коруня 0:1

Херес – Осасуна 1:2

Сарагоса – Малага 1:1