Нападателят Давид Вия стана поредният играч, който напуска Атлетико Мадрид след невероятната кампания на "дюшекчиите". Ветеранът официално обяви, че си тръгва, но не уточни къде отива. 

По всичко личи обаче, че ще носи екипа на американския Ню Йорк Сити. Договорът трябва да стане факт официално в близките няколко дни до началото на световните финали в Бразилия. 

"Искам да благодаря на всички в Атлетико за невероятното изживяване. Натрупах безценен опит тук и съм щастлив, че бях част от това голямо семейство, което заварих в съблекалнята. Феновете и шефовете също бяха невероятни."

"Те ме направиха щастлив и ще помня през целия си живот престоя си в Атлетико. Но пред мен сега стои нов проект, който е важен не само за кариерата ми, но и за цялото ми семейство", сподели Вия пред официалния сайт на Атлетико. 

Той дойде на "Висенте Калдерон" през миналото лято от Барселона. Нападателят участва в 36 мача за "дюшекчиите" в Примера дивисион и помогна за първата им титла от 1996 г. насам с 13 попадения. 

Вия призна, че шефовете са го молели да остане за поне още една кампания. Той обаче е останал непреклонен и е поискал да продължи кариерата си другаде, по всяка вероятност - в САЩ. 

"Искам да благодаря на всички, които искаха да остана тук. На шефовете, ръководителите и най-вече на Диего Симеоне. Те ми показаха изрично, че искат да остана, но получих оферта, на която не можех да откажа", сподели още Вия.