Един от най-успешните испански футболисти в последните 15 години Давид Силва обяви, че прекратява състезателната си кариера, след като се оказа, че е скъсал връзки на коляното. Вчера от клуба му Реал Сосиедад обявиха, че той е наранил лявото си коляно по време на тренировка. Беше ясно, че са засегнати връзките, но не и степента на увреждане.

Според испанския вестник "Ел Ларгеро", "връзка на лявото коляно е частично разкъсана, което принуждава халфа да сложи предсрочно край на кариерата си". През януари догодина той ще навърши 38 години, а перспективата да се подложи на операция на удареното място и след това 6 или повече месеци да се възстановява, не представлява интерес за него.

Давид Силва игра 10 години в Манчестър Сити и беше част от тима на Роберто Манчини, който спечели шампионската титла през 2012-а година в епична битка. Също така без колебание може да се каже, че испанският плеймейкър имаше решаваща роля в изграждането на златната ера на Сити, в момента водени от Хосеп Гуардиола. А през 2020-а година, когато напусна клуба за да се присъедини към Реал Сосиедад, той имаше на визитката си повече от 400 мача във всички турнири.