Един от най-креативните играчи на испанския национален отбор Давид Силва разкри причините си защо контролата с Босна и Херцеговина ще е неговият бенефис с червения екип. Той се е решил на тази тежка стъпка на 32 години, само за да прекара повече време със сина си Матео. 

Малчуганът се роди в края на миналата година цели четири месеца преждевременно. Той прекара почти половин година в кувьоз в болница във Валенсия, а през цялото това време футболистът беше разкъсван от ангажиментите си към Сити, националния тим и прекарването на повече време с момченцето. 

То вече е напълно здраво, а офанзивният халф го представи на публиката на "гражданите" по време на празненствата за спечелената титла през май. Тогава той благодари от сърце на мениджръа Хосеп Гуардиола, че му е позволил да пътува толкова често до Испания. 

"Семейството ми смята, че все още имам много какво да дам на националния отбор. Честно казано, аз също мисля така. Но тези паузи в първенството са идеалният момент да прекарвам повече време със сина си, а не да ми се налага да кръстосвам света с националния отбор, затова се реших на тази крачка", сподели Силва. 

Той разкри и какви са плановете му да прекрати кариерата си. Първоначално беше обявил, че иска да изкара договора си със Сити, който е до 30 юни 2020 г. и след това да се завърне в родния си клуб Лас Палмас за финалната глава от кариерата си. Тогава би бил на 34 години. Но сега не е сигурен в изпълнението на този план. 

"Не знам, може би ще стане така, може би не. На теория, това е моето време в големия футбол - още година и половина със Сити. Но в този спорт нещата се променят много бързо, нали така. Сега ше се концентрирам върху престоя си тук и ще му се наслаждавам. А какво ще стане, само времето ще покаже", заяви още Силва.