Халфът Давид Силва се отказа от националния отбор на Испания. След 12 години, 125 мача, 35 гола, две Европейски купи и една Световна титла един от най-емблематичните играчи на "Ла Фурия" казва "край" на своето приключение с националния отбор.

Силва се сбогува с националната селекция чрез специално писмо, адресирано до цялата футболна общественост.

"Не е лесно да вземеш такова решение след всичко, което си изживял, но сега сядам да пиша тези редове. Дълго време размишлявах и анализирах това свое решение, но в крайна сметка трябва да кажа, че моят етап в националния отбор приключи. Без съмнение това е едно от най-трудните решения в моя живот, което взимам с огромно признание и благодарност".

"Националният отбор ми даде всичко като ми позволи да израсна като футболист и личност от юношеските формации. Чувствам се горд след 125 мача и 35 гола през 12-те години за родната Испания. През това време вдигнах Световната купа и две Европейски титли".

"Много съм щастлив с всичко, което постигнах. Живях и мечтах заедно с един отбор, който ще бъде помнен винаги. В съзнанието ми нахлуват множество моменти от всички тези 12 години, един, от които са мачовете под ръководството на Луис Арагонес - един майстор, който никога няма да забравим."

"Не мога да си тръгна без да благодаря на своите колеги, на всички треньори, които повярваха в мен, на служителите в испанския национален отбор, които правеха живота в отбора много по-лесен".

"Искам да благодаря и на своето семейство, което бе неотлъчно до мен по време на цялото това време. Без негова помощ никога не бих бил част от историята на този отбор. И, разбира се, на феновете на Испания, които винаги ни даваха своята подкрепа и уважение - усещах ги всеки път, когато обличах фланелката на "Ла Роха".

"Благодаря, късмет и сбогом!", написа полузащитник на Манчестър Сити в своето последно изказване като играч на испанския национален отбор.