Давид Силва заяви, че неговият съотборник в испанския национален отбор Андрес Иниеста е по-добър от Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

„Журналистите много често ме питат кой е по-добър измежду Меси и Роналдо. За мен обаче, номер 1 е Андрес Иниеста. Той може да се справи във всяка една трудна ситуация на терена. Андрес е магьосник с футболна топка в краката. Той е невероятен човек и голям играч за отбора“, коментира играчът на Манчестър Сити.

„Не се познавам лично с Роналдо и Меси, но Андрес е голям играч и в същото време, толкова голям характер, което е много важно“, добави Силва.

„Португалия е добър отбор, който играе прекрасен футбол. На Европейското първенство показаха, че отборът не е само Кристиано Роналдо. Ние сме готови за тази среща. Знаем, че ще бъде трудно, но сме оптимисти. Страхът трябва да бъде в отбора на Португалия, защото се изправят срещу Европейски и Световен шампион“, продължи испанският национал.

„Португалия ни победи наскоро в контролна среща. Само, че сега излизаме в полуфинал на Европейското първенство и всичко ще бъде различно. Ние продължаваме да вярваме, че може да играем на още един голям финал. Няма да ни е никак лесно“, каза още Давид Силва.