Бразилският футболист на Барселона Даниел Алвеш заяви, че за съжаление расизмтът по футболните терени не може да бъде изкоренен.

Алвеш бе категоричен, че Кристиано Роналдо е трябвало да получи жълт картон за нарушението срещу него по време на дербито на „Сантиаго Бернабеу”.

"Тъй като не дължа нищо на никого, казвам това, което мисля и искам да кажа.Не разбирам защо Кристиано не получи жълт картон за нарушението си срещу мен. Ако аз направя нещо подобно, би било червен картон и половина, но ако Кристиано не участва в Класикото, сякаш мачът не би имал смисъл, защото няма да го има дуелът Меси-Роналдо”, коментира бразилецът.

„Мачовете срещу Реал Мадрид са спокойни, само когато побеждават те. Винаги опитват да играят отвъд предела на допустимото. Има хора, които трябва да контролират тези неща, но очевидно им липсва кураж да го правят", добави футболистът на Барселона.

„Не планирам да напусна терена поради расистки обиди. Има хора, които се борят срещу това, но, за съжаление, не може да се изкорени. За жалост, това е загубена война, докато не се вземат драстични мерки", каза още Даниел Алвеш.