Футболистът на Барселона Дани Алвеш е голям любител на добрата храна и реши да инвестира в ресторантьорството.

Алвеш от няколко месеца е собственик на ресторант в родината си. Миналият петък в Барселона отвори врати „Boteco Fogo“, в който ще се предлага бразилска кухня.

Инвестицията на Даниел Алвеш е в размер на 800 хиляди евро.

Целта на футболиста на Барселона е да внесе в града ястия от своя роден град. До този момент в каталунската столица нямаше толкова много ресторанти, които да се специализирани в този вид храна.

Ресторантът на Дани Алвеш се намира на улица „Còrsega“ 231 и първоначално ще предлага най-характерните за бразилската кухня ястия на разумни цени. Очаква се в следващите седмици на втория етаж на ресторанта да бъде отворен кът, където ще се предлага храна за по-ограничена аудитория, която ще бъде с по-нетрадиционни ястия от бразилската кухня.

Любопитен факт е, че заведението на Алвеш се намира на по-малко от пет минути пеша от ресторанта, който Лионел Меси ще открие през юли.

Концепцията на ресторанта на Меси и братята реставратори Хуан и Карлос Иглесиас е различен, но двете заведения ще се конкурират за привличането на клиенти в един от най-гъсто населените квартали в каталунската столица. В този район конкуренцията между ресторантите също е много сериозна.