Бразилският национал в състава на Барселона Дани Алвеш няма намерение да напуска състава. В края на миналия сезон се говореше, че десният бек ще бъде продаден през лятото. Думата ще е на новия наставник Луис Енрике. 

Алвеш обяви, че ще има разговор с треньора, но се надява да изпълни договора си докрай, защото се чувства щастлив на "Камп Ноу". Бразилецът говори пред испанския вестник "Ас". 

"Много съм щастлив в този клуб, изкарах изключителни години тук. Последната от тях не беше толкова щастлива, но това не променя отношението ми и аз продължавам да се наслаждавам в Барселона. Затова искам да изпълня договора си."

"Трябва да говоря с Луис Енрике, моето желание е да продължа да работя с него. Но всичко трябва да е взаимно и ще видим как ще се развият нещата", сподели Дани Алвеш в интервюто. 

Той говори и за провала на бразилския национален отбор на Световното, както и за възможността да бъде съотборник с Луис Суарес при каталунците. Уругваецът беше привлечен миналата седмица от Ливърпул. 

"За нашия клуб е лукс да разполагаме с такъв играч. Той беше наказан доста тежко за ситуация, която се случва изключително рядко във футбола. Наказанието му е доста тежко."

"Колкото до националния отбор, последните резултати бяха доста тежки и разочароваха много хора. Ние работихме усилено, но видяхте какво се случи накрая. Липсваше ни и Неймар, но той нямаше как да играе, защото след като си уцелен в гърба, няма как да участваш в мача", сподели още Алвеш.