Реал Мадрид е велик и голям клуб. В края на сезон 2013/2014 тимът на Анчелоти спечели "Десетата", която не беше пристигала на "Сантяго Бернабеу" от 12 години.

Флорентино Перес развърза кесията и даде шанс на италианския специалист да промени състава по неговите виждания. Ще се спра на вратарския пост. Там ще е интересно - Икер Касияс и новото попълнение Кейлор Навасще се сборят за мястото, което може да бъде заето само от един.

Лично се изненадах от освобождаването на Диего Лопес, който видимо се разсърди на отбора, който го отпраща, заявявайки че е по-добър.

Меко казано е интересно привличането на вратаря на Леванте. Вярно е, че Навас направи добри игри с Коста Рика на Мондиала в Бразилия, но да имаш двамата най-добри вратари в Испания и да купиш нов, е меко казано странно. Дали е ПР ход или премерено решение на Анчелоти ще покажат мачовете от новото първенство.

Италианецът дори коментира през журналистите, че Касияс ще е №1 под рамката, а се очаква Навас да е негов дубльор. Да дадеш 10 милиона евро за резерва е малко странно дори за богат клуб като Реал и президент като Перес, който няма парите за нищо.

Перес показа вратата на Лопес, вместо да го продаде, той реши да му прекрати договора. Лопес ще получи неустойка в размер на 12 милиона евро. 
Малко непонятно е това решение, но фактът си е факт. Лопес напуска (вероятно в посока Монако), а резерва ще бъде Кейлор Навас. Ако съберем сумата за трансфера на Навас - 10 милиона и неустойката на Лопес - 12 милиона, то в крайна сметка смяната на резервния вратар излиза 22 милиона евро. 

Ако Анчелоти сложи на вратата Икер, то всяка негова грешка ще струва доста скъпо на "белия балет". Касияс е легенда на Реал, дори и на Испания. Със сигурност и феновете на тима не са безучастни.

Ясно е, че Навас ще се бори за мястото си в Реал и ще разчита на грешка на Касияс. Във всеки случай изборът на вратар №1 в Реал ще е интересен за всеки един мач на Реал Мадрид.