Барселона и Реал Мадрид показаха, че водят с няколко обиколки на останалия свят. Мачовете в турнира Лига Европа демонстрираха и друго, испанското първенството просто е трудно за стигане. Двата гранда от страната световен и европейски шампион не са сами в похода.

На „Олд Трафорд” не се получи изненада, освен ако не робуваме на традиции и имена. Атлетик Билбао просто скри топката на Юнайтед. На терена имаше двама световни шампиони и те бяха от Страната на баскикте. Освен Рууни на равнище за тима на Сър Алекс игра само още един – испанецът Давид Де Хеа.

Испански лекции имаше и на други стадиони в поредната европейска вечер. Атлетико Мадрид смачка Бешикташ, но победи само с 3:1, запазвайки някаква интрига за реванша. Валенсия водеше мощно на класически клуб в Европа, като ПСВ Айндховен, но допусна два гола в края за 4:2. Ще е сензационно, ако „дюшекчиите” и „прилепите” отпаднат от надпреварата.

Така месеци преди задаващото европейско първенство, Испания може да се наслаждава на това, което притежава. Висенте Дел Боске вероятно ще е треньорът с най-трудна задача при определянето на своята група. Ла Фурия вече има прекалено голям избор от играчи. Фигури като Солдадо, Муняин и Кристиан Тейо чакат своя шанс.

Нелепо е да се спори, кое първенство е най-силно в света. Снощи нагледно се видя, защо. Отборът, който надигра Манчестър Юнайтед, при това на неговия стадион е едва на пета позиция в Примера. По-смущаващото е, че Билбао се намира точно на 30 точки зад лидера Реал Мадрид...

На всичкото отгоре Атлетик е клуб с по-странни правила. Аржентинецът Биелса може да работи само с испанци, по-точно казано, само с момчета от баски произход. От прякото предаване на мача се усети, че в Манчестър е по-шумно от обичайното. Този път вина не носеха „шумните съседи”, а агитката на Атлетик Билбао, която се възхищаваше на своите герои.