Какъв точно е критерият за добър или провален футболен сезон?

Нима вероятно ставайки този уикенд шампион на Испания, Барселона ще отчете 2009/2010 като успешен? Абсурд, със сигурност шампанското ще горчи, тъй като каталунците тръгнаха с огромна кошница, но в крайна сметка ще финишират едва-едва с точица, две пред Реал Мадрид. И с провал в Шампионската лига, което няма да даде и право за участие както за Суперкупата, така и за Междуконтиненталната купа. Отпаднаха и за Купата на Краля. А със сигурност в началото на сезона в Барса са ковали рафтове за нови трофеи. Ако имаше възможност, щяха да се запишат за участие и в турнира за купата „Дарт Вейдър” в Междугалактическата лига. Вярно, първо място в Примера не е шега, но за Барселона е вече скучно ежедневие.

Какво пък да говорим за Реал Мадрид? Егати селекцията и пак нищо! Както е тръгнало, ще дойде ден, в който дори българските тимове ще отпадат на по-късен етап в Шампионската лига. А за Купата на Краля мадридчани отпаднаха от тамошния еквивалент на Паламуд Мичурин.

Атлетико Мадрид пък завършва дълбоко в „златната среда” в шампионата, но снощи грабна първия исторически трофей в Лига Европа. Когато след години се изреждат всички досегашни носители на купата, списъкът неизбежно ще започва с Атлетико. Така както срещу 1956 година стои името на Реал Мадрид. Завинаги. Това е история. Това е традиция. Нещо повече – само след седмица и малко Атлетико ще има възможността да посегне към втора купа за сезона – играе финал срещу Севиля. И каква стана тя – със скромни амбиции, тихо-кротко и евентуално хоп – две купи накуп! Ето това е супер успешен сезон! Че дори този за Фулъм е в пъти по-успешен от този на Реал и Барса взети заедно...Така е – скромността краси победителите!