Представител на руската фотомоделка Ирина Шайк потвърди раздялата с португалската футболна звезда Криситяно Роналдо, съобщи Us Weekly.

"Потвърждаваме, че Ирина Шайк прекрати отношенията си Кристиано Роналдо, които продължаваха 5 години", заяви представителят. По думите му Шайк, 29 г., няма да прави никакви коментари по въпроса.

По данни на медиите двамата са сложили кръст на връзката по инициатива на Кристиано. Причината била отказът на Шайк да посети юбилейната вечер в чест на 60-годишнината на майката на Роналдо, която има голямо влияние върху него.

"Те се скараха сериозно и всичко завърши с това, че Роналдо посрещна Новата година сам със сина си. Това бе последната капка, защото вече няколко месеца те имаха сложни отношения", отбеляза източникът.

Ирина Шайк на присъства на церемонията на 12 януари в Цюрих, на която Роналдо получи "Златната топка" за най-добър футболист в света. Роналдо благодари на съотборниците си, на роднините и запалянковците, но изобщо не спомена Шайк.

Той отглежда 4-годишния си син, роден от сурогатна майка.

Според различни източници причината за раздялата е по-дълбока – Шайк не иска да се откаже от кариерата си на моделка. /БГНЕС