Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне не пропусна да нажежи обстановката преди дербито с Реал Мадрид, като заяви, че в един подобен мач бюджетът няма никакво значение.

„Истината е, че Реал Мадрид е много труден съперник. Ние трябва да се представим много силно в защита, за да ограничим нападателната мощ на съперника. Дербито е много важно и винаги е имало огромно значение през сезона“, коментира Симеоне.

„Всеки един мач е важно да бъде спечелен. Във всеки един филм има различни актьори. Някои са по-експресивни от други. Всеки един зрител може да избере на кого ще симпатизира“, добави треньорът на Атлетико.

„Състоянието на Караско се подобрява. С него ще имаме повече опции в атака, но нямаме право да рискуваме неговото здравословно състояние.“

„В един мач разликата в бюджета няма значение. Има финансови различия между двата клуба, които са реални и през целия сезон могат да окажат своето влияние. Нормално е в края на сезона отборът, който е в по-добро финансово състояние да завърши по-напред в класирането“, продължи наставникът на Атлетико Мадрид.

„Има още много мачове, които ще се разиграват до края на сезона. На всички ни е много ясно, че Барселона има голямо предимство“, каза още Диего Симеоне.