Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне настоя, че все още изпитва същите желания и страст да води клуба както в първия си ден начело.

Аржентинският специалист само преди дни отбеляза 5-ата си година, откакто пое „дюшекчиите“. В този период Симеоне се утвърди като един от най-успешните треньори в модерния футбол. Под негово ръководство тимът стори немислимото и спечели Ла Лига в конкуренцията на Реал Мадрид и Барселона, а като по веднъж триумфира в Лига Европа и с Купата на Краля. Освен всичко друго мадридчани на два пъти играха финал в Шампионската лига, като това е един от малкото трофеи, които убягват на Симеоне, откакто той се изявява на треньорското поприще.

Не толкова отдавна Симеоне скъси продължителността на своя договор с 2 години, което означава, че споразумението важи до лятото на 2018 година. Естествено този факт и силната привързаност на специалиста към Интер винаги са достатъчен повод за спекулации. „Вече пет години не мога да виждам децата си всеки ден, така че съм в Атлетико по простата причина, че го искам“, заяви южноамериканският тактик.

„Не е лесно да продължиш да работиш и да се подобряваш след 5 години на такова ниво. Надявам се все така да излизаме от съблекалнята със същата енергия до самия край.“

„Считам 2016 година за много важна по отношение клуба, играчите и феновете. Най-хубавото нещо на футбола е, че предава емоции. Едва после идват победата, загубата или равенството. Дълбоко вярвам, че най-важното нещо, което ще се помни, са емоциите, които може да предадеш на твоите хора и на клуба. Смятам, че този отбор отново успява да го прави.“

„Аз усещам, че се справяме по-добре, когато срещаме трудности, но за да спечелим Ла Лига е нужно повече постоянство“, допълни Симеоне.